Membraanpomp

Membraanpomp

Een membraanpomp ontleent zijn werking aan twee membraan die parrel heen en weer bewogen worden. Hierdoor ontstaat een volumeverandering en hierdoor kan de vloeistof verpompt worden. Enkel de membranen komen in aanraking met de verpompen vloeistof, de perslucht die gebruikt wordt voor het bewegen van de membranen komt niet in aanraking met de vloeistof. De belasting is hierdoor aan beide kanten van de membraanpomp gelijk en dit resulteert in een langere levensduur.

Werking membraanpomp

Door middel van persluchtdruk worden de twee membranen, die door een as met elkaar verbonden zijn, een bepaalde kant op bewogen. Als membraan A zich van het middenblok verwijdert dan beweegt membraan B zich juist naar het middenblok toe. Hierdoor ontstaat bij membraan B een vacuüm en perst membraan A juist tegen de atmosferische druk in. Het drukverschil zorgt ervoor dat de vloeistof door de pomp gaat bewegen. Dit proces wordt de andere kant op herhaald en het ontstane drukverschil zorgt er wederom voor dat vloeistof de vloeistofkamer ik kan stromen.

De membraanpomp komt weer in de oorspronkelijke positie en de pompcyclus is voltooid. Meer informatie over de werking van de membraanpomp.

Welk membraan hebben we nodig?

Bij het kiezen van een membraan moet op een aantal zaken gelet worden, zoals o.a. temperatuur limieten, chemische resistentie, levensduur, abrasieve geschiktheid en aanzuigcapaciteit. Het membraan heeft een grote invloed op de prestaties en levensduur van uw membraanpomp, een juiste keuze is daarom van essentieel belang. Bekijk de verschillende typen mogelijke membranen

Bekijk het Aanbod membraanpompen of Bel ons voor Gratis advies